2014. 07. 15.

10. Dr. Tomlinson

Drága Olvasóim!

Íme megérkezett a folytatás, ami eredetileg az előző részhez tartozott, de jobbnak láttam lerövidíteni, és véleményem szerint önállóan is megállja a helyét.
Nagyon úgy tűnik, hogy ha a szabadnapom véletlenül nem keddre esik, akkor ilyen korai 3/4 1-es feltöltések lesznek. De legalább, mire felébredtek, ill. ha fent maradtok ti is, rendelkezésetekre áll a friss fejezet. :)

Jó olvasást, és bátran írjátok le a véleményeteket!

xx Lu




Amelia Villain
Fáradt vagyok, és kimerült. A lehető leglassabban nyitom ki a szekrényt az öltözőben, és meg sem szólalok. Nincs hozzá kedvem. Lomhán kihúzom a táskám, és a levetett mezem belegyűröm. Előhúzom a törölközőm és a tiszta ruháimmal a hónom alatt elindulok a zuhanyzó irányába.
A többiek fecsegnek, és megvitatják, mennyire jó, hogy végül nyertünk. 1-0. Micsoda eredmény! Remekül játszottunk! Gratulálok Mia! Elegem van ebből, minden, amire vágyom, az a forró víz, amit hosszú percekig folyatok magamra, mielőtt a tusfürdőmért nyúlnék.
Az orrom megtelik a friss tavaszi virágok illatával, és végeláthatatlannak tűnő fürdéssé válik az amúgy három perces tusolásom. Csak akkor vagyok hajlandó kikászálódni a kabinból, amikor már elviselhetetlen a bordáimba nyilalló fájdalom. A sebem felé irányul véletlen a zuhanyrózsa, és a belőle kilövellő vízsugár feltépi a vart a tetején. Felszisszenek, de a csobogás elfojtja a jajveszékelést. Elzárom a vizet és a törölközőm azonnal az oldalamhoz nyomom. Pillanatok alatt átvérzik, és hatalmas vörös cseppek potyognak a lábaim mellé. Addig szorítom rá a frottírt, amíg alább nem hagy, és óvatosan felöltözök. A szennyes ruhám begyűröm a már levetetett felső mellé, és a törölközőm is, hogy ne láthassák, mekkora a baj.
- Majd találkozunk- egy gyenge intést és kimerült mosolyt küldök a csapattársaim felé, akik hajukat igazítják, vagy pakolásznak, és kilépek a folyosóra.
Lustán tipegek előre, ki kell tapasztalnom, hogyan kell lépnem, hogy ne látszódjon a fájdalom az arcomon, de ne is legyen kényelmetlen. Gyenge próbálkozásaim közepette tűnik fel egy kisebb csoport velem szemben, akik a lelátó melletti lépcső felől közelednek felém. Az ismerős arcok láttán feldobódok valamennyire, de a lélegzetvételeimet még mindig rendszabályoznom kell a fájdalom elkerülése érdekében.
- Csöppök!- Erőtlenül kiáltom el magam, és leguggolok. Nem tűnik túl jó ötletnek, és biztos lesz kevésbé fájdalmas pillanatom a hátralévő életemben, de most még ez sem számít, hiszen négy bájos arcocska fészkeli be magát az ölelésembe, szétfeszítve ezzel a karomat. Nevetnek, örülnek, és ez engem is boldoggá tesz.
Felpillantva meglátom Louist, mögötte a többieket. Felegyenesedek, és miután biztonságban tudom minden körülöttem rohangáló testvérem, elé lépek.
- Ügyes voltál, már majdnem jobb, mint én- a kijelentését követően meglököm a mellkasánál, és szélesen vigyorogva reagálok.
- Hé, azért lehetne kisebb az arcod- megölel, és ez már sokkal fájdalmasabb. Alkarja pont a bordám vonalában szorítja felsőtestem az övéhez, és ha nem is hallatnám a kellemetlen érzés hangját, akkor is észrevenné, hogy valami nem okés.
- Mia, neked véres a felsőd- kezem a szájára tapasztom. Nem akarom, hogy meghallják mások is, pláne nem olyanok, akik még alig ismernek, vagy a kistestvéreim.
- Tudom- fogaim közt préselem a szavakat, és erőltetett mosollyal kerülöm ki őt, hogy a többiekhez is oda tudjak menni köszönni.
- Jók voltatok- Niall olyan hirtelen ránt magához, hogy szinte beleesek a karjai közé. Hatalmas szerencsémre társaihoz hasonlóan, ő is a nyakamnál fogva ölel magához, legnagyobb meglepetésemre még Harry is őszinte gratulációját fejezi ki, habár tudom, eleinte nagyon féltette tőlem Louist.
Talán mára világossá vált mindannyiuk számára, hogy akkor, amikor még a széltől is óvták Lout, és legszívesebben elzárták volna előlem, akkor éreztem a legkevésbé azt, hogy szükségem lenne rá. Ostoba voltam, minden egyes alkalommal, amikor azon morfondíroztam, ő miért kapott többet. Minden egyes gondolatom, ami arra irányult, hogyan kéne kiiktatnom az életemből, hiba volt. Louis...Louis a barátom. A legjobb, és az egyetlen. De őszinte, és tiszta a barátságunk, nem alapszik sem pénzen, sem kényszeren. Ennek talán így kellett lennie, és amíg neki arra van szüksége, hogy fogjam a kezét, addig megteszem, és ha valamikor azt mondja majd, hogy nem tart igényt tovább rám, akkor pedig elengedem, és valahol, mélyen, legbelül büszke leszek, hogy egy ilyen ember valaha a barátjának tekintett. Hiszen, mit áltatom magam? Louis egy szupersztár, attól függetlenül, hogy most „pihen”, és szabadságát tölti, ő attól még hamarosan elindul körbejárni a világot, felfedezni más kultúrákat, és biztosan szüksége van a családjára.
- Ne haragudj, hogy csak ilyen rövid ideig lehettünk itt- köszön el Liam, akinek a kezét még most is szorongatja Minnie.
- Ne viccelj, köszönöm, hogy eljöttetek, és hogy vigyáztatok ezekre a kis ördögfiókákra- a mondatom végére az ikrek felkapják a fejüket és rosszallóan néznek rám.
- Liam azt mondta, feleségül fog venni!- Minnie tesz egy lépést előre, még mindig szorongatva az említett kezét.- Pontosan azért, amiért ilyen kis..mit is mondtál?
- Lázadó- segíti ki az újdonsült vőlegény, én pedig nem tudok mit kezdeni az információval, így mint aki teljesen elképed, úgy válaszoltam.
- Oh, igen? És Liamnek mondtad már, hogy bizony akkor te nem fogsz felvenni soha rózsaszínt meg csillogósat? Mert tudom ám, hogy te csented el a fekete pólóm, hogy menyasszonyi ruhát csinálhass a babádnak.
- Azt hiszem, ettől eltekinthetünk, ha az esküvőről van szó- Liam lehajol leendő arájához, és egy cuppanós puszit nyom a homlokára- Majd találkozunk, hercegnő!
- Szia!- cserfesen meglibbenti a fejét, aranybarna haja csak úgy repül a levegőben és a tenyerébe nyomott puszit elküldi légi postán a nála jóval magasabb srác felé. Kétség sem fér hozzá, tudja, mitől döglik a légy.
Molly csak szégyenlősen néz körbe-körbe, aztán megállapodik a cipője orrában, és szinte kapaszkodik a mellette álló fiúba. Ő sokkal visszahúzódóbb a húgánál, és Zayn, zord külseje ellenére az egyetlen, akinek megengedi, hogy akár egy pillantást is vessen rá. Csendes, de a tekintetével már most embereket képes ölni.
- Nos, téged nem akarnak elvenni feleségül?- próbálom oldani a feszültségét, mert láthatóan kényelmetlenül érzi magát. Mindeközben természetesen nem tudok megfeledkezni arról, hogy az oldalam még mindig sajog, és a bőröm zsibbad. Talán valami természetes reakció lehet a fájdalomra, mindenesetre szükségem lenne egy hatalmas adag lidokainra.
- Nem- jelenti ki, és felnéz kísérőjére. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer eljön az a pillanat, hogy Molly lesz a legmulatságosabb egy társaságban, de Zayn arcát látva, kijelenthetem, ez a nap is eljött.
- Jól van, azért annyira nem vagyok rossz parti- dünnyögi tettetett daccal Zayn és lassan ő is elengedi a csöppség kezét.
- Meli? Hol van?- megesküdnék rá, hogy nem rég erre volt. Harry ijedten néz körbe, mintha elvesztett volna valamit.
- Oh, hogy...- visszafogja magát, vesz egy mély levegőt, és előveszi a gumicukrot a zsebéből- Megint egyedül kell megennem ezt a sok finomságot.
Nem nagyon értem, mi ez az egész. Elhagyta a húgom, legalábbis nem rég még mellette volt, most meg nincs sehol. Előre figyelmeztettem Louist, hogy Meli szeszélyes és rafinált, elég neki néhány perc és megtéveszt bárkit.
Meli, ha tudnád, milyen finom ez a cukor- Harry csak tömi a szájába a tömény édességet, nekem őrjítően fáj a bordám, érzem, hogy a fekete póló, amit viselek, szép lassan átázik, és hiányzik az egyik húgom. Remek!
- Harry...-csak nyöszörögni tudok, nagyon fáj mindenem. Zsibbad a lábam is, és remeg a kezem.- Hol van Meli?
- Nyugi, itt van, csak rájött arra, hogy nem eheti meg az összes cukorkát egyszerre. Így ha akar belőle enni, nem kér, hanem elbújik. Erre elő fog jönni, mert- megköszörüli a torkát és erélyesebben folytatja- Meli elég okos ahhoz, hogy tudja, Harry biztosan ad neki gumicukrot!
Erre szinte azonnal megjelenik, az egyik öltözőajtó mögé rejtőzött egy-két finom falat reményében. Már fel sem fogom a történteket. Dekoncentrált vagyok, és egyre rosszabbul érzem magam.
- Na jó, haza viszlek, mert itt fogsz összeesni- Louis megragadja a karomat, kitépi a kezemből a táskám, és miközben elindul velem a parkoló irányába, a hátára veti azt, és hátraszól a többieknek, hogy kövessék.
Képtelen vagyok a reagálásra, gyengének érzem magam ahhoz is, hogy megszólaljak. A kezem az oldalamra vezetem és rémülten veszem észre, hogy a kis sebem, amit a labda okozott bizony nem hajlandó arra, hogy elkezdjen begyógyulni. A tenyeremben lévő élek megtelnek a véremmel, és már csak kapaszkodni tudok Louis kezébe.
Beültet az autóba, és rám csukja az ajtót anélkül, hogy megvárná, míg bekötöm magam. Megkerüli az autót, és bepattan a jobb oldalon. Lekapja magáról a pulóvert és a pólót. Nem tudom ezt mire vélni, és csak kábán nézek felé. Látom, hogy visszaveszi a pulóvert, de a póló a kezében marad. Eltépi, és áthajolva a sebváltón, felemeli a kezem. Remegő ujjakkal felgyűri a teljesen átázott pólómat, és az eltépett anyagot a sebemre szorítja.
- Keresnék elsősegélydobozt, de azt hiszem ezzel kihúzod hazáig- a művelet befejeztével végig simít az arcomon, beköti a biztonsági övemet, majd a sajátját is, és határozott mozdulatokkal kiirányítja az autót az útra.
Talán tíz perc sem telik el, de megáll az autó. Megpróbálom kinyitni a szemem, ami többé kevésbé sikerül is. Szörnyen érzem magam, és kivételesen nem a tetteim, vagy a puszta gondolataim zavarnak, egyszerűen csak érzem. Émelygek, szédülök, a szám cserepes lett, és a torkom száraz. Ennyi erővel a Szaharában is lehetnék, fejjel a homokban lélegezve.
- Jól van, már csak pár perc, és jobb lesz- Louis hangja elég távolról hallatszik, de amint sikerül felfognom a szavait, megejtek egy gyenge mosolyt. A saját lábamon jutok el az ajtóig, és csak ekkor jövök rá, hogy nem otthon vagyok. Nem nálunk otthon, hanem nála otthon.
Türelmesen megvárja, míg elég erőt gyűjtök ahhoz, hogy levehessem a cipőm, miután már lerángatta rólam a kabátom és csak arra vár, hogy a pólómtól is megszabadíthasson.
- Louis..hé- csapok a kezére, amikor megérzem a hideg ujjait a lángoló bőrömön.
- Ne csináld ezt. Vannak lány testvéreim, és nem vagyunk már kisgyerekek. Nem akarok semmi rosszat, csak ellátni azt az istenverte sebed- egy egyszerű mozdulattal megállít a nappaliban a kanapé mellett. Kezem a háttámlára teszi, hogy kapaszkodjak meg abban, és módszeresen elkezdi felhúzni a puha anyagot a derekamtól. A hideg futkos a hátamon, és nem tudom, miért. Ez nem fájdalom, ez csak, nos bizsergés. Behatárolhatatlan, és nem tudom hova tenni. Szerencsére elvonja a figyelmem a zúgás a fejemben, és a hirtelen a sebemet érő kellemetlen hűvös levegő. Eddig Lou pólója melegítette a sérülésem, de most, hogy elvette azt onnan, és a padlóra ledobta hanyagul, kezd fázni a horzsolásom, és kiráz a hideg. Tiszta libabőr leszek, de még mindig képtelen vagyok arra, hogy akár megszólaljak, vagy jelezzem a fájdalmam.- Maradj így, hozok fertőtlenítőt, meg valami kötszert.
Mintha bármit is tehetnék! Szánalmasnak érzem magam, itt állok Louis nappalijában, félig póló nélkül, és ha jól látom, összevéreztem a szőnyeget, amit bő egy hete ő égetett ki a cigijével, de még mindig nem dobta ki. Talán csak erre az alkalomra várt, hogy mikor tesz benne kárt valaki más is, és akkor végleg kiadhatja az útját ennek a szerencsétlen párának.
- Látod, milyen jó, hogy nem dobtam ki? Közösen tehetjük tönkre- fancsali képpel fordítom felé az arcom- jó, csak vicceltem. Mindjárt megvagyunk, viszont ez piszkosul fog fájni.
Nem hazudott. Amint ráfújja a sebemre az alkoholos fertőtlenítőt, síron túli sikoly hagyja el a számat. Rövid, de hatásos sikoly. Eldob mindent, egyik karjával védelmezően tart a csípőmnél fogva, a másikkal a sebem környékét próbálja meg hűsíteni.
- Ennyire fáj?- arcom a mellkasába temetem, és élvezem a bizsergést, ami ezúttal nagyon nem a bordáim közül jön.
- Túlélem- erőtlenül ejtem ki a szavakat, és a heverő helyett a vállába kapaszkodok.- Hol vannak a testvéreim?
- Liam írt, hogy elvitték őket forró csokizni Niall lakásába. Ha akarod, itt aludhattok ma mind- habozik egy kicsit, várja a válaszom, de én csak a lehető legóvatosabb mozdulatokkal bólintok.
- Nekem mindegy, csak ne ijedjenek meg ettől az egésztől- elenged, és még mindig hideg kezével elég szorosan beköti a sebem.
- Remek. Akkor felhívom Liamet, hogy hozzák őket ide. Majd elugrok nekik valami ruháért, és szólok Mitchnek, addig a többiek itt maradnak, jó?- nem tudok nem meghatódni ezen. Tulajdonképpen mi is történik?
Elesek, vérzek. Nem törődök a sebbel, felelőtlen vagyok. Louis segítsége merész, én mégis elfogadom, nem gondolva a következményekre. Az életem egyre furcsább és furcsább lesz, és én nem tudok ellene mit tenni.
Csiga lassúsággal a kanapéra ülök, és megvárom, míg Louis lehoz nekem egy bő pólót, ami nem tapad majd hozzá a frissen ellátott sérülésemhez. Jobban szemügyre veszem a lakást, ami kívülről sokkal, de sokkal kisebbnek látszik. Akkora a belmagasság, hogy félek, elszédülök, mindenhol félfalak, és boltívek vannak, ezzel mintegy kétszeresére növelve a teret. Optikai csalódás az egész konyhasziget, a nappaliban lévő hatalmas tévé elfoglalja a két ablak közti helyet. Minden harmonizál mindennel, nincsenek felesleges, szedett-vedett holmik mindenfelé. A rend relatív, de nála határozottan rendetlenség uralkodik, annak ellenére, hogy tényleg nincs sok kacat a lakásban.

Még érzékelem, ahogy Louis a térdemre támaszkodik, de már nem hallom igazán, amit mond. Ilyen lenne a boldog öntudatlanság? Nem hiszem. Ráadásul még mindig retardáltnak érzem magam, amiért képes vagyok ilyen helyzetbe kerülni.
Kábultan nézek rá, a kettős látás megrészegít. Bal kezét a térdemről a sebemre teszi, és nyugtatásképp végig simít jobbjával az arcomon. Kiráz a hideg, ami csak még több fájdalmat okoz. Többre nem futja, a fejem hátra hanyatlik és elmerülök valami sötétben, ami puha és meleg. Mély levegőt veszek, és a húzódás ellenére érzelemmentes marad az arcom. Vajon mással is történik ilyen?
Mindig azt hittem, az ehhez hasonló dolgok csak a filmekben történhetnek meg, amit élvhajhász pénzcsinálók rendeznek, és előttem lebeg a kép, ahogy valaki felordít a stábtagok közül, hogy megtalálta a tökéletes aláfestő zenét, ami elég hatásos ahhoz, hogy a romantikus lelkű nők, és a túl érzelmes fiatalok a lehető legtöbb hormonjukkal a bőgésre koncentrálhassanak. Parádés.

Valami kizökkent, jobban mondva valaki. Hideg ujjak. Már megint! Louisnak veszek lassan egy kesztyűt, mert félő, hogy lassan több jég lesz az ereiben, meg úgy általánosságban a szervezetében, mint Izlandon. Fészkelődöm, csukott szemmel és fintorogva. Az oldalamba nyilalló szúró érzést felváltja a megváltást hozó nyomáscsökkenés, és végül minden visszaáll a régi, jól megszokott állapotába, a szívverésem, a lélegzeteim száma és intenzitása. Mint egy lórúgás, szétárad a testemben a fájdalomcsillapító hatása, végre valahára eltűnnek a gondolataim, a furcsábbnál furcsább vízióim, és még a mélyebbnél is mélyebb álomba vergődök. Rögös út vezetett idáig, még azt sem mondanám, hogy megérte, de ez már nem számít semmit. Meleg van, körülölel a biztonság és mosolygok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése